Aanmelden

| Wachtwoord vergeten? |

Plaats advertentie

Jeugdpsychiatrie en recht - Duits, Bartels, Gunning

Geplaatst op May, 10, 2018, 03:02 pm € 15,00
Jeugdpsychiatrie en recht - Duits, Bartels, Gunning
Omschrijving
  • € 15,00
  • May, 10, 2018, 03:02 pm
  • 94 x
  • Gelezen 

Paperback, 2e druk 2004, 421 blz. Isbn 9789023239048. Hoekjes kaft licht 'gekneusd'; verder in goede en nette staat. Verzendkosten NL (3,80 euro) zijn voor de koper. (Verzendkosten België 8,50 euro naar DPD pickup parcelshop.)


De wetgeving voor kinderen en jeugdigen die gevaar lopen of voor gevaar zorgen en zorg behoeven, is de afgelopen jaren sterk veranderd. Voor hen die hiermee beroepsmatig van doen hebben of krijgen, is het dan ook niet eenvoudig om de grote hoeveelheid wetgeving te overzien. Dit wordt nog bemoeilijkt doordat de verschillende wetgeving in toenemende mate interfereert. Ook is er sprake van juridisering van de zorg: mensen die zorg behoeven, worden klanten die hun recht op zorg claimen.
Bij een dergelijke dynamiek is er behoefte aan duidelijkheid. De tweede, geheel herziene druk van Jeugdpsychiatrie & recht - aanzienlijk uitgebreider dan de eerste druk - voorziet daarin. Per onderwerp is gekozen voor een driedeling: 'wetgevend kader', 'uitvoeringspraktijk' en 'relevantie voor het psychiatrisch handelen'. Dat heeft geresulteerd in een uniek en samenhangend overzicht van alle relevante wetgeving voor zorg behoevende kinderen en jeugdigen, variërend van strafrecht tot klacht- en tuchtrecht en van de aanpak van harde-kernjongeren tot de invoering van de Wet op de Jeugdzorg.
De uitgave is bestemd voor hen die beroepsmatig met de kinderen, jeugdigen, ouders en verzorgers uit deze aandachtsgroep te maken hebben of krijgen: juristen en al diegenen die werkzaam zijn in de jeugdzorg, in de jeugdbescherming bij Justitie, en in de psychiatrie. Door het modulaire karakter leent de uitgave zich ook voor onderwijsdoeleinden.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

Biedingen

Biedingen zijn niet toegestaan op deze advertentie

Neem contact op

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding Verbergen?